Dagkräm/nattkräm. Skillnader, likheter och användningsområden

För många i Sverige och i världen använder man någon typ av ansiktsbehandling regel bundet. Detta kan handla om salvor för att motverka finnar i tonåren, till antirynkmedel för en äldre person. Oavsett ålder, kön eller civilstånd så är huden någonting som vi alla till viss grad värderar. Men då efterfrågan på hudvårdsprodukter för olika omständigheter är så stor kan det vara svårt att välja. Man bör då tänka att det hela ska kännas tryggt, bra och tilltala just dina behov för huden.

En av de absolut viktigaste funktioner som en hudsalva kan ha är att återfukta och skydda huden. Detta görs bäst via en dagkräm/nattkräm, respektive. Dessa går då hand i hand för att tillsammans göra din hud bättre rustad för flertal olika situationer och scenarion.

Det finns dock en betydande del som väljer bort dagkräm/nattkräm. Många av dessa skäl skiljer sig åt från person till person, men man kan ändå se ett mönster. Vissa personer ser helt enkelt inte poängen att använda en dagkräm/nattkräm. Vissa tycker det hela är larvigt och andra tycker inte att det är värt tiden att lägga ned på ansiktsrutinen.

Ofta så missar de här personerna hur mycket partiklar och farliga ämnen som vi dagligen utsätts för. Det kan handla om avgaser ifrån trafiken, restprodukter från byggarbetsplatser och andra ämnen i luften. Räknar man ihop allt som påfrestar huden så inser man att något likt en dagkräm/nattkräm är bra att ha.

Det finns även dagkrämer och nattkrämer som kan hjälpa till att skydda huden för olika hudtyper. Detta kan då handla om de som har mer av en fet och glansig hy med porer och finnar. Alternativt finns dagkräm/nattkrämer för de som har mer av en torr hy som lättare utsätts för små porer och blandhy.

Oavsett vilken typ av hudvård du väljer så finns det sannolikt en just för ditt specifika behov. Men även om du inte hittar en just för din situation så är valfri salva bättre än ingen alls.