Rnj var en sida som tidigare fanns på nätet som fokuserade på njursjukdomar och allt som hörde till. Titeln på hemsidan står för Riksförbundet för njursjuka. Hemsidan finns inte kvar men här hittar du en samling med relevanta artiklar angående njursjukdomar och allt annat som är nyttigt att veta runt ämnet. Oavsett om man är anhörig till någon som är njursjuk eller om man själv har en njursjukdom finns det ofta många frågor. En del av de frågorna kan du få svar på här.

Även om man bara vill veta mer om njursjukdomar har man kommit helt rätt. Kunskap är oerhört viktigt för att man på ett bättre sätt ska kunna förstå de njursjukas situation och även stötta på ett klokt sätt. Det är viktigt att man har förståelse för de njursjukas problem. Rnj tog upp viktiga frågor angående njursjukdom och gjorde vad de kunde för att alla med njurproblem skulle få det bättre. Njursjukdom är till stor del en funktionsnedsättning även om det inte alltid syns på utsidan att man är njursjuk.

Det är viktigt att oavsett om man är njursjuk eller inte har kunskap om till exempel organdonation och på egen hand vet hur man tar ställning till det. Det allra viktigaste är inte att du vill ge bort dina organ. Väsentligt är att du fattar ett beslut så att din anhöriga inte behöver göra det åt dig. På så sätt kan fler liv räddas och om du är positivt inställd behöver dina anhöriga veta det. Samhället behöver fler som vet mer om organdonationer.