Ida Sjöstedt medverkar i Sommar i P1

En av Sveriges största kläddesigners genom tiderna, Ida Sjöstedt, kommer den 11 augusti att göra sitt eget program i det alltid lika populära Sommar i P1. Ida har gjort sig känd för att skapa moderna och samtidigt mycket klassiska plagg för kvinnor, kanske framför allt i den yngre generationen, någonstans upp till yngre medelålder.

Varför har då Ida Sjöstedt blivit så populärt de senaste åren? Vi ser idag tendenser på hur vi gärna går mot att köpa färre men mer hållbara plagg, kläder som kommer hålla såväl form som modernitet under lång tid framöver. Slit och släng-tendenserna börjar ebba ut och kvalitetsinköp blir allt vanligare.

Ida Sjöstedt har som sagt ökat i popularitet de senaste åren, och senast i år, 2016, utsågs hon till årets kläddesigner på Elle-galan, och det var också Ida själv som utsågs till att sy prinsessan Sofias brudklänning när hon gifte sig med prins Carl Philip i juni 2015.

Brudklänning från Ida Sjöstedt

Foto: Frankie Fouganthin

Det här kommer med all sannolikhet att bli ett riktigt spännande sommarprat där Ida själv kommer berätta om sin uppväxt och hur hon har tagit – inte bara Sverige med storm, utan även våra grannländer och hela vägen bort till Japan. Missa inte Sommar i P1 med Ida Sjöstedt den 11 augusti klockan 13.00.