Val av personlig assistans är inte lätt

Välj rätt assistansbolag

Hur väljer man egentligen vilket assistansbolag man ska anlita? Det är en fråga som många anhöriga ställer sig när en nära släkting är i behov av personlig assistans.

Många gör det enkelt för sig och utnyttjar helt enkelt den assistans som kommunen erbjuder. Men det är inte alltid ett ekonomiskt alternativ. Inte heller är det alltid det bästa alternativet sett till service och kvalitet på tjänsten. Valet av personlig assistans är inte lätt och varje individ förtjänar det bästa som finns att erbjuda.

Därför är det sån himla tur att det finns tjänster som hjälper dig hitta rätt assistansbolag. Företag som står på din sida och som inte har någon egen prestige i ditt val av assistansbolag. Assistansförmedling är ett av de mest framstående bolagen på marknaden när det kommer till att tillhandahålla den här typen av tjänst.

Du som närstående eller anhörig kan därför känna dig säker på att Assistansförmedling hjälper dig att hitta personlig assistans utifrån dina behov och villkor. För det är nämligen så att alla företag inte passar alla. Det som passar för en viss typ av funktionsnedsättning kanske inte funkar alls för en annan. Därför hjälper Assistansförmedling dig att välja det alternativ som är mest passande för dig och dina närstående.

Assistansförmedling ställer krav på ditt assistansbolag. Det är inte alla bolag som får finnas med på listan som Assistansförmedling presenterar för sina kunder. Dessa har fått klara av väldigt hårda krav för att godkännas. Bland annat krävs kollektivavtal, dygnet-runt-jour och tillstånd från IVO.

Så ska du välja kommunal eller privat assistans? Ja det finns nog olika syn på det. Men oavsett så bör du kontakta en expert som kan hjälpa dig. Det är ett viktigt beslut som kommer påverka er framtid till väldigt stor del. Så slarva inte i beslutet. Ta hjälp av en kunnig förmedlare, som t.ex. Assistansförmedling.