Vad är Njurfunk

kidney diseaseNjurfunk är en tidning för den som är njursjuk men är även passande för de som är anhöriga till en njursjuk. Njurfunk tar på alla sätt upp viktig information och man kan läsa många intressanta artiklar. Givetvis handlar inte allt enbart om njursjukdomar. Tidning innehåller även mycket annat och varierat innehåll som kommer göra din dialystid mycket roligare än den var innan. I tidningen tas andra människors levnadsöden upp och du kommer att få läsa om exempelvis livet efter operationen och hur forskningen går framåt. Hälsotips och hur du tampas med Försäkringskassan under din sjuktid kan vara exempel på inslag i tidningen. Detta är mycket viktiga frågor och om du känner att det är någonting som berör dig eller kan hjälpa dig så är tidningen passande för dig.

Många upplever att det kan vara skönt att drömma sig bort ett tag på ett sätt som är anpassat för en, genom att läsa texter av människor som förstår och som har gått igenom liknande saker som man själv går igenom. Denna tidning gavs ut av RNJ och ges ut än idag. Om man är medlem får man tidningen gratis, annars kostar det en mindre summa per år och tidningen ges som regel ut per kvartal. Du kan även sända in material till tidningen med din historia. De tar gärna emot materialet med förbehåll för publicering. Det innebär att du skickar in det med vetskapen om att de kan välja att inte publicera det eller publicera det senare i ett nummer som är mer passande. Det går även att annonsera i RNJ om det finns någonting som man skulle vilja nå ut med.

RNJ är en tidning som passar alla som på något sätt har med njursjukdom att göra eller som helt enkelt vill veta mer om njursjukdomar. Du kommer att finna tidningen mycket intressant.