Vad smörjer du egentligen in dig med?

Aloe Vera

Vad är det egentligen för ämnen du smörjer in dig med? Använder du naturliga ämnen eller väljer du billiga alternativ med artificiellt konstruerade ämnen? Visste du till exempel att huden tar upp hela 60 % av allt som vi smörjer in oss med? Det betyder att ditt val av hudvård är precis lika viktigt som ditt val av mat.

Ekologisk hudvård har vuxit fram som en storsäljare bland många företag som jobbar med försäljning av just hälsokost och hudvård. Och det är egentligen inte särskilt konstigt, vi befinner oss i en tid när vi svenskar blir allt mer medvetna om våra val; vi köper ekologisk mat i större utsträckning än någonsin, trenderna med återvinning och hållbart resande växer sig också starkare för varje månad. Därför är det inte konstigt att även kosttillskott och hudvård dras med i denna växande trend.

Hur kan man då sammanfatta ekologisk hudvård? Generellt kan man säga att det är produkter som har sitt ursprung i naturen. Många hävdar att de aldrig skulle smörja in sig med något som de inte heller kan tänka sig att äta. Det är onekligen en intressant tanke, och en viktig aspekt att ta i beaktande för många av oss som under hela vår uppväxt har sett billig hudcreme som något normalt och sunt.

Ekologisk hudvård syftar därför till att ta några steg tillbaka i utvecklingen samtidigt som vi hoppar fram ytterligare några steg. Paradox? Det kan verka så, men det är inte konstigare än att vi faktiskt säger nej till konstgjorda doftämnen, mineraloljor och silikoner. Istället säger vi ja till naturliga doftämnen och ekologiskt och miljövänligt odlade produkter som sedan kan användas i de hudvårdsprodukter som vi faktiskt använder på vårt till ytan största organ.

Skintifique – ny riktigt bra hudkräm för dig med känslig hy

Har du extra känslig hy? Då borde du verkligen prova den nya krämen Skintifique. Den består av en serie högteknologiska produkter speciellt anpassad för personer med eksem och med mycket känslig hud. Den funkar också bra för skadad hud och hud som är sårig på grund av allergier. Prova idag!